Mensen

Het huis Good Luck wordt geleid door Marijke en Jurjen ten Brinke. Uiteraard geven de bewoners samen vorm vorm aan het dagelijks leven in dit huis. Enkele bewoners stellen zich voor.

Veel mensen zijn op een of andere manier betrokken bij Good Luck. Hun inzet is van grote betekenis om het project te doen slagen. Het bestuur van de Stichting stelt zich voor. En dan zijn er nog de vrienden van Good Luck. 

Bewoners

Hieronder stellen een aantal bewoners zich aan u voor!

Hee allemaal, wij zijn Dionne en Jeroen en wonen sinds ons trouwen, 16-2-2020, in Good Luck. We zijn naar Amsterdam gekomen voor Jeroens’ afstudeerstage Theologie. Dionne werkt op een basisschool vlakbij. Als jong getrouwd stel is het fijn om in een gemeenschap te komen wonen, wanneer je alle contacten in een nieuwe stad nog moet opbouwen.
Door het wonen, werken en studeren in Amsterdam komen we veel verschillende mensen tegen. Op woensdag eten we altijd met het hele huis, er schuiven regelmatig gasten aan. Het contact met allerlei verschillende mensen verbreedt onze wereld ontzettend. Als we met z’n allen eten, hebben we altijd het gevoel van ‘thuis komen’. Er is een grote tafel gedekt, er is veel interesse in elkaar en we sluiten altijd af met een bijbelstudie en gebed met en voor elkaar.

Welkom, mocht je eens langs waaien bij ons in de Vogelbuurt.

Groetjes,
Jeroen en Dionne

Hoi, ik ben Janine en ik ben 24 jaar oud. Sinds een tijdje woon ik met veel plezier in Good Luck. Het is prachtig om met christenen samen te leven waarbij God centraal staat. Je bouwt snel een hechte band op met elkaar.
Niet alleen het wonen met medechristenen is een feest. Ook als architectuurstudente is het prachtig te wonen in een historisch pand als Good Luck. Good Luck is 100 jaar geleden ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School door de architect Gerrit Jan Rutgert. Het huis kent een rijke geschiedenis vol met verborgen verhalen. Glas in lood ramen, tochtende kieren, ornamenten en krakkende traptreden geven veel sfeer aan het leven in Good Luck.

Van harte welkom in dit prachtig stukje cultureel erfgoed van Amsterdam Noord.

Hoi, ik ben Iris en ik ben 19 jaar. Anderhalf jaar geleden ben ik in Amsterdam psychologie gaan studeren aan de VU. Ik kom uit een klein dorpje uit Zeeland (Zoutelande). In Amsterdam studeren was voor mij een grote stap. Good Luck was voor mij in die tijd een hele fijne basis. Het kan soms best lastig zijn je weg te vinden in zo’n grote stad. Je loopt het risico om te verdwijnen in de menigte. Gelukkig was daar altijd de woensdagavond waar we met z’n allen gezellig eten en even aandacht voor elkaar en God hebben. In Good Luck geniet ik heel erg van mijn huisgenootjes, we lachen samen veel, praten, eten samen en doen spelletjes. Het is heel leuk om altijd iemand te hebben waarmee je samen kan studeren, advies kan vragen of gewoon een beetje kan kletsen. Mijn huisgenoten komen uit verschillende christelijke stromingen. Hierdoor heb ik veel geleerd over de verschillende visies die bestaan in het christelijk geloof. Wanneer ik hier alweer over anderhalf jaar weg moet ga ik de liefde en gezelligheid van dit huis erg missen (maar gelukkig duurt dat nog even ;).